Het is tegenwoordig lang niet zo gemakkelijk meer om een passende energiecontract af te sluiten. Dit komt doordat de wensen en behoeften van een huishouden steeds meer aan het veranderen zijn en het aanbod van de energieleveranciers ook fluctueren. Om een juiste keuze te maken voor een toekomstig energiecontract is het verstandig om een aantal zaken met elkaar te vergelijken en aandacht te geven. Wij hopen u voldoende te informeren en u zult in de toekomst vast en zeker een goed contract afsluiten.

Waar moet ik op letten?

Wanneer u een nieuw energiecontract wilt afsluiten is het verstandig om een aantal zaken in kaart te brengen. Zo moet u eerst uw huidige contract bekijken en nieuwe mogelijkheden met de huidige aanbieder bespreken. Het is vaak mogelijk om bij de huidige aanbieder scherpere prijzen af te dwingen wanneer u laat weten dat het de bedoeling is om klant bij hen te blijven.

Naast prijzen is het ook verstandig om de contractsduur, opzegtermijn en de vergoeding van een opzegging te bekijken. Deze kunnen enorm verschillen bij de aanbieders en dit is wel een belangrijk punt voor in de toekomst. Het liefst heeft u een kortlopend contract tegen prijzen van een langlopend contract.

Hoe vergelijk ik leveranciers?

Bent u van plan om het aanbod van energieleveranciers met elkaar te vergelijken? Dan kunt u gebruik maken van een energievergelijker. Dit is tegenwoordig erg duidelijk en gemakkelijk te gebruiken. U moet uw voorkeuren kenbaar maken en aan de hand van een aantal filters zullen er vergelijkingen worden gemaakt. Het is niet per definitie zo dat de 1e optie ook gelijk de beste is, want het zomaar zijn dat de voorwaarden niet passen bij uw wensen en behoeften. Daarom zal er een top 3 gemaakt kunnen worden aan de hand van prijzen, maar ook aan de hand van een juiste prijs-kwaliteitverhouding. Zodoende wordt u optimaal geholpen.