Het klimaat is in de afgelopen jaren een steeds belangrijkere rol gaan spelen binnen onze samenleving. Dit is onder meer zichtbaar in het feit dat steeds meer consumenten energiebesparende maatregelen nemen. Niet alleen dragen dergelijke maatregelen bij aan een beter milieu, ook kunt u op deze manier geld besparen op de energierekening. Bij energiebesparende maatregelen kunt u denken aan het verbeteren van de isolatie in huis, het aanbrengen van een extra laag isolatiemateriaal onder de dakbedekking, het vervangen van enkel- voor dubbelglas, enzovoorts.

Wist u dat een hogere isolatiewaarde niet alleen zorgt voor een lager energieverbruik in huis? Ook zijn woningen met een hogere isolatiewaarde meer waard! Zo verdient u de investering in een betere isolatie al snel weer terug.

Advies van de elektricien uit Groningen

Een elektricien uit Groningen vertelde ons dat hij ervan overtuigd is dat veel huishoudens nog meer energiebesparende maatregelen kunnen nemen. De elektricien wijst consumenten regelmatig op het feit dat zij energievretende apparatuur in huis hebben. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van een losse boiler met een losse cv-ketel. Veel gunstiger en energiezuiniger is het om te kiezen voor een zogenaamde combiketel. Een combiketel brengt minder onderhoudskosten met zich mee en heeft daarbij een hoger rendement. Zo kost het u minder energie om uw woning op te warmen.

Vergelijk energieleveranciers met elkaar

Ook zou u kunnen kijken naar de energieleverancier waar u momenteel bij aangesloten bent. Vaak blijkt dat consumenten veel geld kunnen besparen door over te stappen naar een andere energieleverancier. Op internet vindt u handige vergelijkingstools, waarmee het vergelijken van energieleveranciers heel makkelijk geworden is. U voert bij een dergelijke vergelijkingstool in wat u momenteel verbruikt, waar u woont en met hoeveel mensen u in uw woning woont. Op basis van deze gegevens bepaalt de vergelijkingstool voor u welke energieleverancier in uw geval het goedkoopste is. Vaak kunt u direct een contract afsluiten via de website.